logo

Actualitat Notícies

Rebaixes 2021: més compres online i pagaments *contactless en comerços


Espanya ha accelerat l'adopció dels pagaments digitals durant la crisi sanitària, segons un estudi elaborat per GFK i publicat per Visa a Espanya, França, Itàlia i Portugal, que analitza l'impacte del Covid-19 en l'ús i hàbits de pagament en el consumidor.

Després del Nadal, comença el període de rebaixes per excel·lència. Aquesta temporada arriba amb canvis, ja que s'espera que siga més digital que mai. I és que com a conseqüència de les mesures de restricció i el distanciament social, Espanya ha accelerat els pagaments digitals durant la crisi sanitària. Així ho testifica un estudi elaborat per GFK i publicat per Visa a Espanya, França, Itàlia i Portugal, que analitza l'impacte del Covid-19 en l'ús i hàbits de pagament en el consumidor.
 
Precisament, l'acceleració dels pagaments digitals posarà de manifest en aquestes rebaixes algunes de les tendències que estan emergint en aquests últims mesos i que s'espera que es mantinguen en un futur pròxim. Una d'elles és el *ecommerce, que ha tingut un creixement del 52% a Espanya durant el confinament, amb un 23% dels consumidors espanyols enquestats que s'han estrenat en la compra online amb l'arribada de la pandèmia.

Els espanyols també compraran local en aquestes rebaixes

Encara que el comerç online ha sigut una de les tendències més destacades d'aquests últims mesos, el comerç físic també està vivint una profunda transformació i s'ha adaptat en molt poc temps per a respondre a les demandes del consumidor, que demana noves formes de pagament digitals, més àgils i segures. Prova d'això és l'increment de l'ús dels pagaments *contactless en comerços, on ha experimentat un creixement del 45% des de l'inici de la pandèmia, com a resultat d'una major necessitat de seguretat, conveniència i confiança per part del consumidor. Davant això, els comerços han reaccionat ràpidament i han incrementat l'acceptació d'aquesta mena de pagaments un 55%, segons la percepció dels espanyols enquestats.
 
El suport al comerç local és una altra de les tendències que aquesta pandèmia ha tret a la llum. Un dels sectors més afectats pel tancament econòmic ha vist en el consumidor espanyol un possible salvavides per al seu negoci. I és que Espanya és el país del sud d'Europa que més ha incrementat les seues compres en comerços locals durant la pandèmia (77%), entre altres motius, per l'ajuda als comerços de proximitat, la conveniència i la qualitat del producte. Aquesta tendència s'espera que ha vingut per a quedar-se, ja que 7 de cada 10 espanyols enquestats afirma que continuarà comprant en comerços locals.

Consulta la notícia original AQUI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías