logo

Actualitat Notícies

L'engany de la falsa crida de Microsoft

Els ciberdelinquents no desisteixen de la seua obstinació d'accedir als teus dispositius i a les teues dades i, a través d'ells, fer-se amb els teus diners. Està tornant a cobrar força un engany denunciat temps arrere: el del fals tècnic de Microsoft

Truquen al teu telèfon fix i, sorpresa! A l'altre costat de la línia el teu interlocutor, en un mal espanyol o directament en anglés, diu que et crida del servei tècnic de Microsoft o de Windows.

Si li deixes continuar parlant, et contarà que és un tècnic de Microsoft i que s'està posant en contacte amb tu perquè han detectat que tens un greu problema en l'ordinador (o en un altre dispositiu), i et donarà instruccions sobre com resoldre l'assumpte.

T'explicaran amb molta xerrameca tècnica el greu problema i t'indicaran que per a solucionar-lo has de permetre la instal·lació d'un programa d'accés remot: t'enviaran un enllaç en el qual has d'entrar. No piques: és un engany que no té una altra finalitat que aconseguir accés al teu ordinador.

Que no entren en el teu ordinador, ni en la teua vida

Si fas clic en aqueix enllaç, acabes de donar-li accés al teu ordinador… i a partir d'ací, poden fer el que vulguen: robar claus, dades o demanar-te diners per la suposada reparació…

Com expliquen en l'Oficina de Seguretat de l'Internauta, *dejartes accedir als teus dispositius té unes serioses conseqüències

Tota la nostra informació (documents, fotos, vídeos…) queda exposada, és accessible i poden sostraure-la: entren en el teu ordinador i tenen accés a les teues dades i a tota la teua vida.

Si emmagatzemem les contrasenyes d'accés a les xarxes socials o correu electrònic podrien accedir i realitzar accions en el nostre nom sense consentiment.

Amb les teues dades d'accés a la banca en línia o les dades d'una targeta podrien provocar un mal econòmic.

Poden “segrestar” l'ordinador, un fals suport pot bloquejar l'equip instal·lant un malware per a posteriorment sol·licitar el “pagament del rescat”

Microsoft et cridarà per a avisar-te d'un problema? Atenció

En el seu moment Microsoft va aclarir que el seu servei tècnic mai es posarà en contacte amb l'usuari per pròpia iniciativa. Per tant:

  • Si reps una trucada d'un suport tècnic que tu no has sol·licitat, per molt professional que semble, ignora-ho i penja com més prompte millor.
  • Mai faces clic en cap enllaç sospitós, ni en el qual t'arribe en un missatge d'un remitent estrany o del qual no esperaves comunicació: sense adonar-te li estàs obrint la porta del teu dispositiu, la qual cosa per a un *ciberdelicuente és el mateix que si deixares oberta la porta de la teua casa a un lladre.

Consulta la notícia original ACI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías