Actualitat Notícies

ATENCIÓ: Listeria en cecina marques Lidl i Pajariel
ATENCIÓ: Listeria en cecina marques Lidl i Pajariel

Nova alerta per Listeria monocytogenes, aquesta vegada en una producte espanyol: una cecina d'origen lleonés, que es distribuïa en supermercats Lidl i també s'embene sota la marca *Pajariel. Aquests productes ja s'han retirat de la venda. Informa't dels detalls i riscos.

Listeria en cecina loncheada

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i *Nutricion (*AESAN *OA) informa de la presència de Listeria monocytogenes en un producte carni: una cecina en oli d'oliva, que ja s'ha retirat de la venda.

Quin és el problema?

Segons informen des de *AESAN *OA, han sigut els controls de seguretat de l'empresa fabricadora, *Friber S.A., els que han detectat la presència del bacteri en un lot de la seua cecina *loncheada, i han procedit a informar del problema i a retirar el producte de la venda.

Quin és el producte afectat?

Es tracta de la Cecina fumada en rodanxes amb oli d'oliva de la marca *Friber. S. a., de venda en *Lidl, que a més es comercialitza també sota la marca *Pajariel, segons s'ha informat en una ampliació de l'alerta.

S'embene en envasos de 100 g.

En tots els casos el producte contaminat té el lot 30203 i la data de caducitat en totes dues marques és del 11/07/2023.

Què has de fer?

El fabricant ha procedit a informar del problema per a una ràpida retirada de la venda, i així s'ha notificat també en els centres afectats de la cadena *Lidl, sol·licitant als consumidors la devolució d'aquest producte contaminat.

Si tens a la teua casa aquest producte comprat en *Lidl, no el consumisques i porta'l a l'establiment *Lidl més pròxim, on se't retornarà el seu import (sense necessitat de tiquet). Si has adquirit la cecina marca *Pajariel en un altre comerç, porta'l a l'establiment en qüestió per a retornar-lo.

Compte amb la listeriosis

Listeria monocytogenes és un bacteri molt resistent al fred: per a acabar amb ella és necessari una adequada cocció i pasteurització dels aliments

Aquesta és a més un bacteri molt ubic, que podem trobar en derivats carnis com aquesta cecina, però també en patés, en formatges i lactis elaborats amb llet crua, en conserves de peix, o fins i tot en verdures.

Listeria monocytogenes està darrere de moltes intoxicacions alimentàries, perquè és la responsable de la listeriosis, una toxiinfecció que dona lloc a diversos símptomes, sobretot gastrointestinals (vòmits, diarrea) i també febre i malestar. La listeriosis és particularment perillosa en persones amb el sistema immunitari afeblit o en dones gestants, perquè pot afectar el fetus.

Consulta la notícia original AQUI

© 2023 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías