logo

Actualitat Notícies

Aquest és el nou canvi de la factura de la llum que arriba a partir d'agost per a facilitar l'estalvi
Aquest és el nou canvi de la factura de la llum que arriba a partir d'agost per a facilitar l'estalvi

Després de la inauguració de la nova tarifa del la llum el passat 1 de juny, que va estrenar un nou sistema de franges horàries, a partir del pròxim 31 d'agost les factures de tots els clients tindran un codi QR que els portarà al Comparador d'Ofertes d'energia de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). "La intenció és que els consumidors puguen comparar els seus consums amb la resta de les ofertes que hi ha disponibles en el mercat i decidir quin s'adapta millor al seu perfil de consum", explica l'organisme en el seu blog. .

Aquest codi QR estarà disponible en la factura de tots els consumidors amb una potència contractada inferior a 15 kW. A través d'ell, els clients podran accedir al comparador d'ofertes de gas i electricitat de la CNMC sense necessitat d'incorporar cap altra dada. D'aquesta manera, podran comparar els seus consums amb la resta de les ofertes disponibles en el mercat i decidir quin s'adapta millor al seu perfil.

Així mateix, la CNMC ha establit els mateixos paràmetres perquè les factures electròniques puguen incorporar un vincle al comparador amb les dades del consumidor.

L'objectiu de la CNMC, explica en comunicat, és facilitar al xicotet consumidor l'accés a aquesta informació, en un moment en el qual existeixen fins a 6 períodes de consum des de l'entrada en vigor de la nova estructura de peatges el passat 1 de juny.

Quina informació contindran els codis QR

La Resolució de la CNMC defineix la informació que ha d'incorporar cada codi QR. En concret, inclourà:

- Les dades del consumidor (com a codi postal, potència contractada, consum per períodes horaris de cada peatge de transport i distribució en l'últim any) necessaris per a poder valorar l'import anual de la facturació que resultaria de contractar les ofertes disponibles en el comparador.

- Les possibles penalitzacions: amb la informació de la data fins a la qual s'aplica la penalització, en cas que n'hi haguera per cancel·lació anticipada del contracte.

- Altres paràmetres com el consum en el període de facturació, l'import total de la factura, dels serveis addicionals, d'excedents d'autoconsum i de la resta de conceptes. La finalitat d'aquest punt és poder realitzar una comparativa precisa, segons els conceptes incorporats en la factura.

- Altres dades: En previsió de possibles noves funcions de les eines que la *CNMC posa a la disposició del consumidor, les comercialitzadores deuran *incoporar informació sobre els CUPS, la comercialitzadora i la potència màxima demandada.

Consulta la notícia original AQUI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías