Actualitat Notícies

Així ha canviat el coronavirus les prioritats dels consumidors
Així ha canviat el coronavirus les prioritats dels consumidors

Segons una enquesta, el coronavirus ha modificat la necessitats i preocupacions dels consumidors pel que conéixer aquests nous comportaments serà de gran ajuda per a les marques

La crisi sanitària a causa de la pandèmia per coronavirus ens ha afectat a tots els àmbits. La nostra vida ha donat un gir de 180 graus i, el consum, un dels segments socials més importants com no podia ser d'una altra manera, també ha canviat.

En aqueixa línia, un informe recent de *Brandwatch *Qriously que recopila dades d'enquestes mòbils realitzades a 5.000 consumidors de cinc països -Espanya, Itàlia, França, Alemanya i Regne Unit- publica que el 62% dels enquestats han pogut estalviar bastant més diners que abans del Covid-19 en els últims mesos en què tants negocis han tancat les persianes. No obstant això, generalment, s'han mantingut bastant prudents referent a el futur pla de despesa. 

Això pot ser motivat per la incertesa vinculada a la evolució de la pandèmia i a la falta d'optimisme en què la situació que estem patint es normalitze abans d'un any (el 31% dels enquestats ha assenyalat aquest temps com el més probable per a recuperar la "vida normal"), assenyala el document; a causa de l'estalvi, que abans de la pandèmia no era possible, el 44% de les persones enquestades reconeix que intentarà mantindre el mateix nivell de despesa (més baix) i d'estalvi (més alt) quan se supere la crisi.

Més comerç local i més mirar els preus

A causa del confinament i a la nova tendència de comprar en llocs de proximitat, el comerç local o independent ha sigut una gran aposta per part de molts consumidors sent el preu, igualment, tendent a la baixa, un factor clau a l'hora de decidir les nostres compres.

Tal és així que, segons l'enquesta, el 34% dels consumidors europeus continuaran comprant productes locals després d'aquesta situació tan anòmala. A més, el 16% posa en valor el lloc on ha sigut fabricat el producte donant suport al seu àmbit i zona.

La investigació emfatitza que, sobre la base d'aquestes noves tendències, "pot ser tingut en compte per a repensar els valors de l'empresa i la forma en la qual uns certs aspectes -per exemple, on i com es fan els productes- afectaran les decisions de compra dels consumidors".

Continuarem comprant online?

En els últims mesos les compres online han augmentat encara que, pels resultats de l'enquesta, aquesta no serà una opció de compra exclusiva per als consumidors, perquè només el 4% comprarà "únicament online" en el futur. Sent Regne Unit (9%) o França (7%) els països que més han seguit aqueixa opció telemàtica.

Opció que ha augmentat a causa de les recomanacions governamentals i dels comerços a l'hora de pagar més amb targeta i menys amb diners en efectiu per motius de seguretat. El preu, d'altra banda, s'ha posicionat per davant de la qualitat en relació a les enquestes realitzades.

Tendències

La ingesta d'alcohol diària ha augmentat a Regne Unit (52%) i França (49%). Espanya es troba en una posició intermèdia (47%). D'altra banda, el 52% dels consumidors han confessat que han menjat més, sobretot durant els mesos de confinament encara que, això sí, han adquirit hàbits més saludables, cuinant més  menjant més fruites i verdures.

El 21% dels consumidors, també a causa de la pandèmia, va començar una nova activitat relacionada amb el esport i el exercici.

Finalment, els tres principals reptes que han enfrontat els enquestats a causa del coronavirus s'han relacionat amb la "falta de llibertat" (41%), els "plans posposats o cancel·lats" (40%) i els "problemes de salut mental" (36%) relacionats amb l'insomni, la depressió o la ansietat. La quarta categoria més seleccionada (24%) ha sigut la desocupació, la reducció d'ingressos o l'aplicació d'un ERTE.

Quant a desitjos, el 67% dels consumidors han subratllat que "socialitzar" de nou amb els seus, en espais de trobada com a bars o restaurants, és el seu principal anhel.

Consulta la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías